По отношение на смърттността при заразените с коронавирус Италия изпревари Китай, както

...
По отношение на смърттността при заразените с коронавирус Италия изпревари Китай, както
Коментари Харесай

Защо в Италия смъртността от COVID-19 е толкова висока?

 По отношение на смърттността при заразените с коронавирус Италия изпревари Китай, както и Иран и Южна Корея взети дружно. Основната причина за високата смъртност на инфектираните с ковид в Италия са демографските характерности на страната, където огромна част от популацията застарява. Друга причина е системата за тестване, която включва инспекция единствено на пациенти с изразени признаци. Тази позиция беше оповестена от италианския вестник " Corriere della Sera ", съобщи БГНЕС.

Въз основа на всекидневно оповестените данни, смъртността в Италия е достигнала междинни стойности 9% (до 12% в северния район на Ломбардия), в съпоставяне със междинна смъртност от 3,8% в Китай (5,8% в Ухан и 0,7% в останалата част на Китай).

Според " Corriere della Sera " тези числа не отразяват действителната степен на болестта, защото Италия е трансформирала тактиката си за тестване с развиването на епидемията. В първите случаи след 21 февруари, когато в дребното градче Кодоньо в региона на Ломбардия (и в още по-малкото село Вод в прилежащата провинция Венето) бяха открити местни огнища и са тествани всички, които са имали контакт със инфектирани хора. С увеличението на броя на инфекциите, а също и заради неналичието на материали и медицински личен състав, по-късно беше решено да се тестват за ковид единствено хора с явни и много тежки признаци.

Изданието отбелязва, че като заболяване, засягащо основно дихателните пътища, нарасналата смъртност при италианците може би е симптоматична за неприятното общо положение на белите дробове на популацията. В тази връзка се загатва и неподходящата екологична обстановка през последните години в огромните градове в Северна Италия, където индикаторите за допустимото наличие на нездравословни частици в атмосферата бяха доста надвишени. Не на последно място като фактор се показва и тютюнопушенето - специалистите означават, че най-тежките случаи са на пациенти пушачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР